usö och pensionärträff!

Den 18 juni 2008.

Idag har jag  varit i usö och undersökning med min handen  för jag domnar hela handen och armen  . Doktor säger att jag måste först sjukgymnast  sen ev. operas  min handen . han har bokat tid för mig på höst.  får se om sjukgymnast hjälpte ..  jag tror inte den hjälper får se.. japp.
sen jag åker til stan och titta liten innan jag ska till pensionärträff kl 13,00, gott om tid att titta lite på stan .. Sen jag cykla till Wadköping och träfffa dom. vi äter så gott det är buffe. sen kaffe gott.. men det regnar iallafall kort stund. vi träffa för det sista träff  innan semster börja .. träffa igen den 6 aug.. synd att jag tog inte med kamera iallafll.. har glömt tar med..

japp sagan är slut!


pensionärresa!

äDen 10-11 juni 2008!

Ja, nu ska jag berätta vad vi har gjort  en dag resan!
tisdag den 10 juni starta vi från frälsningarmen  kl var 9 på morron   sen åket vi till Karlskoga och hämta en till kvinna som ska vara med..  sen poff till Grums och stannar där och dricka kaffe och fralla som några av oss har inte ätit frukost  så vi fick kaffe och fralla det var väldig gott . sen  vidare till Håverud gjorde vardring runt  kl 14.00  var vi i Mellerud och äta i värdhuset. vi åt rödspätta  och potatis det var gott ..  och kaffe till.. vi blir mätta  sen vidare till Trollhättan och boka i hotell  vi sover där . två timmar vila.. det var väldig mkt blåser ser ut som det är orkan hihii. värat håret  blåser upp  .. men det är lite varmt ändå..  sen vi träffa i torget i Trollhättan  så åker vi till dövas sommarstugan i Öresjö.. Några har aldrig varit där förut men jag har varit där flera ggr eftersom min familjen brukar semster där..  det var väldig fint där.. och vi åt  smörgås och kaffe  sen grilla korv med bröd  och lotta ut lotteri.. jag vann inte ,några  från örebro vann  och fick en vitt vin flaska..  rolig att gemenskap med dom..   sen vi hem vid före nio eftersom pojkarna ville se fotboll Sverige mot Grekland..  vi ttta på den i baren i hotell  det var jätte stor tv typ  nästan  100 tum två typ som bio.. oj  vilket folk som sjunga och heja sverige och glada  sjunga för sverige vann med 2-0 . kul .. vi har aldrig upplevelse att se folk i baren ..men trevliga människor..   Sen poff till vårt rum och sova godnatt med den dag..
11 juni kl var sju vakna jag  sen väcka till maria som jag bor tillsammans med.. hon vakna halv åtta. sen vi ner och äta frukost mums vad gott vi tog lugnt  sen vi gick till torget och samlas kl  var 9 tiden  sen åker tll slussen och titta på hur dom bygger kanal  vilket jobb det var   vi lyckas fick se hur dom öppna porten till båtar som kom ut  .  sen åker vi till Broby och vi fick se riktig struts .. oj jag trodde dom skriker  pip pip  krax krax men det var inte så väldig tyst  för dom låga ljud  låter som trumma.. men det var söta  .. så många det är  det är 80 st där  har också emu..   sen vi gick in i restaurang  fick äta struts kött..  sprial makaroner med struts och stuvade med svamp .. det var väldgi gott.. och sen vi titta lite i affär  oj oj så dyrt.. jag som förstjust i lampa men gud det är dyrt kostar 665 kr för den lilla lampa. sen vi åker hem till Örebro . äntlligen hemma igen..  vi bara skratta hela tiden för en gubbe som berätta hur det var i tiden i skolan .. han är nästan 70 år .. han är rolig.. vi skratta och skratta hela tiden .. ja nu får du se hur foto ser nu.
   leif  som jobbar mkt i idrot så fick han detta flagga.  vårt hotell fint va!jag själv i sängen !


slussenstrusen  pasta med struts och svamp  pensinär vid bussen


ja det var allt för detta gången !

sagan är slut!


den 31 maj dop!

Den 31 maj .
Nu har jag och min sambo varit på dopet  i kumla kyrkan . där min barnbarn döpas sig .. det var verkling fint kyrka var det  jag har aldrig sett såna kyrka.. vi är omkring 20 st som var med och titta på dopet.  min son och en kompis till min dotter som är faddrar.. och dövpräst heter barbro ..hon var trevlig präst.. det var liten ovanlig  i kyrka eftersom prästen har tagit bort den där klocka som bing bong bing bong   istället hennes kompis tända ljus  då vi reser upp och dom kom  gående  till dopfaten.. jonas håller kors och prästa bakom och min dotter och hennes sambo bär lilla linnéa  och hennes kompis bakom.  här ser ut foto.

               
nu ser ni vad dom gör .. sista foto är syskon.
sen åkte vi hem till min dotters hem och vi åt rostbiff med potatissallad vad gott det var.. sen jordgubbstårta och kaffe till. och vi snackar mkt mkt  sen mona oppna paket som linnéa fick.. vad fina present.. ser här present..

    och sen vi prata mycket  och så ser jag jonas bära lilla linnéa  ser du nu

 gullig va? småningom kommer han blir far hoppas jag .. snart hoppas jag .. längta blir farmor.. näääääär vet jag inte.. hihihi  ok dom har väl inte bråttom kan jag tänka mig.. hihi ok  !


saga är slut!